Vitamiin B1

B1-vitamiini allikate hulka kuuluvad mitmesugused piimatooted, liha, pähklid, teraviljad, köögiviljad ja puuviljad. Näiteks spinat, porgand, tomatid, õunad, banaanid, avokaadod, nisukliid, veiseliha, kana, kala, pähklid ja seemned (näiteks mandlid, sarapuupähklid ja päevalilleseemned) on head B1-vitamiini allikad. B1-vitamiini saab ka teraviljadest, nagu nisu, rukis ja riis. Lisaks on enamik küpsetisi ja pastatooteid B1-vitamiiniga rikastatud, seega võivad need samuti olla heaks allikaks. Selle olulise vitamiini piisava koguse saamiseks on soovitatav süüa mitmekesist toitu, mis sisaldab mitmesuguseid B1-vitamiini allikaid. B1 on vees lahustuv vitamiin, seega organism ei talleta seda palju ja puudus võib tekkida üsna kiiresti halva toitumise või suurenenud vajaduse korral (näiteks alkohol vähendab B1-vitamiini imendumist).